Dinar d’aprofitament!

Cartell Aprofitament

DINAR D’APROFITAMENT I MERCAT DE SEGONA MÀ

Bon dia, bona tarda i bona nit famílies, infants i derivats del Movi de Sarrià!!! Aquest dissabte 9 de Juny fem un Dinar Popular Ecològic d’Aprofitament (o DPEA) a la casa Orlandai. Serà a les 14:00 i només cal portar gana! 

A més, també es farà un mercat de roba i material d’acampada de segona mà, on es participarà a través de tiquets: com més roba i material porteu més tiquets aconseguireu i més roba/material podreu aconseguir. Com veieu és un Win-Win (Guany-guany (que a tothom li surt a compte, vaja)) en tota regla! Al mercat hi podeu venir i participar des de les 13:00 fins a les 17:30.

Ho organitza tot la tanda de Grans II, ja que aquest dinar i mercat són la culminació del seu projecte social d’aquest any. No cal dir (però ho diem) que tothom hi està convidat! (Amics, família, coneguts, saludats, ni coneguts-ni saludats… com veieu les possibilitats son gairebé il·limitades).

L’objectiu de la tanda és la de conscienciar el barri de la problemàtica que és el malbaratament d’aliments. La idea és no només visibilitzar-ho sinò que també presentar una alternativa a les males pràctiques de consum. 

Us adjuntem el cartell i el manifest que ha fet la tanda de Grans II on expliquen per quin motiu han fet aquest projecte i quins objectius tenen! 

 

MANIFEST A FAVOR DEL REAPROFITAMENT

 

Des de la tanda de Grans II de l’esplai Movi de Sarrià s’ha organitzat un projecte que consisteix en la realització d’un dinar d’aprofitament i un mercat d’intercanvi de roba i material per a campaments i colònies.

Un dinar d’aprofitament consisteix en preparar un àpat a partir d’aliments que estan en bon estat però no es posen a la venda. Per altra banda, un mercat d’intercanvi es basa en donar un segon ús a la roba o material que ja no s’utilitza per motius de talla o gust, però que també està en bon estat.

La motivació d’aquest projecte és la de conscienciar  a la societat que actualment el sistema de producció i de consum, tant en el camp de l’alimentació com del tèxtil, genera un gran excedent que no s’aprofita.

És per això que hem decidit aportar el nostre granet de sorra i demostrar que els i les joves també tenim iniciatives, inquietuds i ganes de transformar el món!

 

G-II, Movi de Sarrià

09/06/2018

Cartell Aprofitament

Secció de Preguntes i Respostes:

 • Dinar de reaprofitament vol dir que agafem menjar que ja esta utilitzat i ens el menjem?
  • Error! això és regurgitar, i ho fan, per exemple, els pinguins adults per alimentar a les seves cries
 • I llavors que vol dir?
  • Vol dir que agafem menjar que les botigues o els productors no poden vendre i ens el menjem! 
 • I perquè no el venen a les botigues aquest menjar?
  • Bona pregunta petita papallona! No el venen perquè o bé ja no tenen més espai o perquè no és bonic o perquè ja s’ha fet de nit i demà n’arribarà més… les possibilitats, de nou, son infinites
 • I tot això ho heu pogut fer sols? Sou així de guais?
 • Ostres, que guai no?
  • Si
 • Puc portar joguines o altres coses que no sigui roba i material d’acampada?
  • Malauradament no, però si et sobra aquest tipus de material us recomanem posar-vos en contacte amb la Casa Orlandai que gestiona aquest tipus de material!
 • Que passa si tinc més preguntes?
  • Pots enviar un correu a movidesarria@gmail.com i allà t’informarem de tot el que calgui!
 • Vale, gràcies, adeu, fins dissabte
  • Això no és una pregunta