Qui som?

Som un esplai de Sarrià fundat l’any 1963, que té com a objectiu educar els nens i nenes en el temps del lleure on ells/es siguin els protagonistes del seu procés de creixement. La nostra tasca com a monitors/es és acompanyar als infants com a amics i guies en aquest creixement. Pretenem educar en una sèrie de valors entre els infants i els joves: la participació activa en la societat, la solidaritat, el compromís i la responsabilitat, la cooperació amb les persones, la justícia social, la inclusió, la integració de persones amb necessitats educatives especials i el respecte cap a ells mateixos, la seva pròpia cultura i totes les altres així com el respecte per la natura i la sostenibilitat.

Dins el MOVI els nens i nenes es reparteixen segons l’edat, formant les diferents tandes. Hi ha nens i nenes de 6 fins a 17 anys, que es mantenen sempre amb el mateix grup. Amb el curs dels anys aniran canviant el nom de la tanda, des de Petits I a Grans II.

Dins la nostra organització tenim, a més: un monitor/a responsable de cada tanda, els responsables de centre i els pares o les mares responsables, que cada quinze dies es reuneixen per revisar i posar en comú tots els temes necessaris per el bon funcionament de l’esplai. A més, hi ha diferents comissions on participen joves i pares, que s’encarreguen de diversos aspectes de l’organització de l’esplai com: economia i arxiu, esbargiments, material, relacions amb el barri i Esplac i la formació de nous monitors/es.

El MOVI està associat a Esplac, l’associació d’Esplais Catalans, que promou la transformació de la societat i ofereix a tots els esplais el suport perquè puguin dur a terme la seva tasca educativa. Cada any els monitors i monitores participem de les seves jornades de formació i amb els nens i nenes es fan activitats per promoure la coneixença entre tots els esplais.

Per participar de les activitats del Movi cal abonar una quantitat de diners anual, que varia en funció del nombre de germans/es que s’apuntin a l’esplai. Aquesta quota es destina a pagar el material utilitzat, el manteniment del local i les assegurances dels nens i les nenes. Les activitats d’estiu, així com les excursions es paguen per separat.