Esdeveniments

Al Movi cada any es duen a terme activitats extraordinaries commemorant festivitats i events que com a Movi hem decidit que voliem celebrar. Les activitats extraordinaries són les seguents:

  • Els follets de Collserola
   • Aquesta activitat es fa a principis d’octubre coincidint amb les festes majors de Sarrià. Comença al matí i consisteix en despertar el barri fent un cercavila  disfressats de follets cantant la seva mítica cançó mentre recollim caramels que ens tiren els veïns des dels balcons. La cançó fa així:

♬ Els follets de collserola surten per festa major

Porten naps a la cassola a l’hivern i a la tardor

vinga nens de Sarrià tothom s’ha de despertar

i amb un cistell i una corda ens heu de baixar menjar ♬

 

  • Castanyada
   • Celebrem la castanyada el dissabte més proper al dia de la castanyada (la de veritat) i és un dia especial on totes les tandes fan una activitat conjunta relacionada amb la temàtica del dia. Més tard es fa un concurs de panallets i per acabar ens el menjem acompanyats d’unes magnífiques castanyes cuinades per les famílies i uns torróns (quan hi ha prou pressupost)

 

  • Cançó Nadalenca
   • La cançó Nadalenca se celebra per festes de Nadal, poc abans d’acabar el trimestre, i cada tanda prepara alguna cosa (el format varia en funció de com ho organitzi la comissió encarregada). Pot ser una obra de teatre, una cançó o fins i tot un recital de poesía de Miquel Martí i Pol. Aquestes actuacions es representen davant de les famílies i un cop acabades anem a menjar torrons i neules. S’ha celebrat sempre a l’Institut Joan Boscà, però cada any canviem una mica el format per adaptar-lo a les necessitats de les tandes, i és possible que eventualment canviem la manera de celebrar les festes Nadalenques.

 

  • Carnestoltes
   • El Carnestoltes se celebra al Movi el divendres i dissabte més propers al dia real del Carnestoltes. Tots els infants del Movi van disfressats per lliure o bé en temàtiques triades a priori per la tanda. Començem el divendres a la tarda disfressant la casa orlandai i fent unes activitats per Sarrià. Un cop acabada la disfressa sopem tots junts al pati de la casa Orlandai. Més tard cantem cançons i toquem les guitarres fins que, tanda per tanda, anem a dormir tots. Al matí seguent els Joves o els de Grans 2 (depenent de l’any) ens desperten amb una deliciosa xocolata desfeta amb melindros.

 

  • Macroexursió
   • La Macroexcursió és una excursió que es fa a la primavera i dura un cap de setmana sencer. Aquesta excursió la fem totes les tandes juntes (a diferéncia de la resta d’excursions que fan les tandes per separat) i al diumenge es convida a les famílies a fer un dinar plegats. Durant la macroexcursió es fan activitats conjuntes i es treballa la cohesió entre l’esplai.

 

  • Aniversari del Movi
   • L’aniversari del Movi és el 7 de maig de cada any (com no podia ser d’altra manera) i el celebrem el dissabte més proper fent una meravellosa botifarrada a l’espai Gardenyes. Després fem un dissabte normal amb la peculiaritat que els monitors ens intercanviem les tandes, així que les activitats sempre són especials.